Ekasalongit

Ekasalongit Parturi-kampaamo, Helsinki

Hiusalan tuulahduksia Lontoosta

Lokakuu. Se tuo väistämättä mieleen sateiseen asfaltiin muussaantuvat keltaiset lehdet, pimenevät illat ja lähestyvän talven. Se ei yleensä ole se ihanteellisin aika pitää kesälomaansa, mutta jo viime vuonna päätin, että minun on päästävä lokakuussa Lontooseen.

Syy tähän suunnitelmaan oli se, että Lontoossa järjestetään vuosittain iso hiusalan tapahtuma, jossa esitellään uudet hiusmallistot, lanseerataan tuoteuutuuksia ja muutenkin fiilistellään tämän alan mennyttä ja tulevaa. Näistä messuista puhutaan pitkään, ja sieltä ammennettuja ideoita jaetaan niin koulutuksissa ja kahvihuoneissa pitkin syksyä.

Siispä oli aika tehdä haaveista totta ja ottaa suunnaksi tuo rautaisten hallitsijoiden, iltapäiväteen ja fish and chipsien luvattu maa, Iso-Britannia.

Koska kyseessä oli kesälomareissu, Lontoo otti minut vastaan varsin ystävällisesti. Aurinko paistoi ja ilma oli muutenkin suorastaan kesäinen. Edellisestä Lontoon visiitistäni oli ehtinyt kulua jo 17 vuotta, joten ihmeteltävää riitti.

Rakennusten ihastelemisen lisäksi mieltäni lämmitti suuresti paikallisten käytöstavat. Joka puolella vastaan tuli ystävällisesti tervehtiviä ja kohteliaita ihmisiä, jotka olivat aina valmiina auttamaan suu auki metrokarttaa tutkivaa turistia. Alkureissun aikana tämmöinen suomalainen tuppisuu joutui hämmentäviin tilanteisiin, kun ohikulkija saattoi vierestä kävellessään kommentoida positiivisesti laukkua tai hiuksia. Moiseen käytökseen ei aluksi kun meinannut osata vastata mitään, eihän meillä Suomessa ole tapana ventovieraita noin ilahduttaa. Ettäs kehtaavat!

Rushin vieraana

Mutta sitten niihin varsinaisiin hiusasioihin. Aluksi reissuni tarkoitus oli siis vain osallistua Salon International hiusmessuille, mutta noin paria viikkoa ennen reissua sain työnantajaltani tiedon että pääsisin osallistumaan jo päivää ennen messuja järjestettävään koulutustilaisuuteen. Tässä tilaisuudessa Rush-hiustalon kouluttajat esittelisivät tämän syksyn hiusmallistoa ja pääsisin kurkkaamaan kulissien takana tehtäviin valmisteluihin jo ennen varsinaisia messuja. Sanomattakin oli selvää että tämmöistä tilaisuutta ei ihan heti tule uudestaan vastaan, joten into pinkeänä loikin perjantaina Rush Hair & Beautyn uutuuttaan kimmeltäviin koulutustiloihin ihan Lontoon ytimeen.

Rush Hair & Beauty on Andy Phoulin ja Stell Andrewin vuonna 1993 perustama hiustalo, jonka ideana on tarjota asiakkailleen parasta niin hiusmuotoilun kuin asiakaspalvelunkin saralla. Kantavana ajatuksena on ollut kunnioittaa jokaisen omaa tyyliä, ja luoda sen ympärille upeaa mutta toimivaa hiusmuotoilua. Konsepti on osoittautunut erittäin onnistuneeksi, siitä todisteena on pitkä lista voittoja ja sijoituksia niin Britannian kuin muunkin maailman hiusmuotoilukilpailuista. Menestyksen takana on todellinen into ja kiinnostus hiusalaa kohtaan, unohtamatta tuhansia tunteja harjoittelua ja taitojen hiomista sekä uusien asioiden opettelua ja omaksumista. Pelkkä luovuus ei riitä, on oltava myös teknistä taitoa toteuttaa haluamansa visiot.

dig

dav

dig

dig

Tämän syksyn malliston inspiraationa oli aavikko ja auringon paahtamat utuiset värit. Ripauksen lämpöä syksyn harmauteen toivat pehmeät lämpöiset sävyt, jotka sulautuvat toisiinsa saumattomasti. Hiuksissa kupari hehkuu nyt astetta puuterisempana ja vaaleat värit ovat ottaneet pastellisemman olomuodon. Ainoastaan keltainen saa loistaa koko kirkkaudessaan, joko tehosteena muiden värien seassa tai ihan yksinään koko hiusten mitalla.

sdr

Leikkauspuolella oli lähdetty hämärtämään maskuliinisen ja feminiinisen maailman rajaa. Nykyään kun painotetaan sukupuolineutraalia suhtautumista, oli myös Rushin mallistossa toteutettu hiusmalleja, jotka voisivat sopia kaikille sukupuoleen katsomatta. Leikkauksissa oli yhdistelty pehmeitä ja rikottuja linjoja hieman tarkempiin ja voimakkaampiin linjoihin. Mitalla ei niinkään ole väliä, kaiken mittaisiin hiuksiin voi luoda jotain uutta.

dig

sdr

Upeita värejä ja tehosteena yksityiskohtia, jotka korostavat tyylikkäitä leikkauksia.

Liiketyöskentelyn ja muotinäytösmallien valmisteluissa on toki suuria eroja. Mallien hiusten muokkaamiseen käytetään paljon aikaa, joskus värjäyksiä tehdään useampia ennen kuin haluttu lopputulos on saavutettu. Malleilla ei myöskään juuri ole sananvaltaa omien hiustensa suhteen, he saavat sellaisen mallin ja värin kuin kouluttajat parhaaksi näkevät. Briteissä kampaajat ovat myös erikoistuneet joko värjäyksiin tai leikkauksiin, eli he tekevät vain jompaa kumpaa työtä. Lisäksi kampaajilla on käytössään avustajien lauma, joiden tehtävänä on mm. värien sekoittaminen, asiakkaiden hiusten peseminen, föönaus ja hiusten muotoilu jne. Suomessa olemme tottuneet siihen, että sama kampaaja pystyy hoitamaan kaikki edellämainitut tehtävät ja vielä vähän enemmänkin.

sdr

Kampauksissa on viimeistelemättömän näköistä viimeistelyä.

Hiusalan messuja kohti

Seuraavana päivänä kävin tutustumassa itse hiusmessuihin. Ihmisiä oli todella paljon, mutta järjestelyt toimivat hyvin, joten liput sai noukittua nopeasti, jonka jälkeen pääsi sujahtamaan messualueelle. Päälavoilla pystyi seuraamaan erilaisia hiusmuotinäytöksiä, jonka lisäksi usealla ständillä oli omat pienemmät lavansa, joissa joko esiteltiin erilaisia hiustuotteita tai tehtiin leikkausnäytöksiä. Messuilla pyörimiseen sai kulumaan aikaa useamman tunnin ja välillä näytteilleasettajien määrä sai pään pyörälle.

dav

Rushin lava Salon International -messuilla.

Nähtävää ja ihmeteltävää riitti, jopa niin paljon että tuntui nähneensä messuista vaan pintaraapaisun. Kokeneet messuilijat opastivatkin että messuiluun olisi hyvä varata ainakin pari päivää jotta varmasti näkisi kaiken mahdollisen. Itse olin kyllä jo yhden päivän jälkeen siinä kunnossa, että poistuin uudet sakset laukussa kohti keskustaa ja pubia. Nyt oli aika hieman purkaa messuilta saatua tietomäärää ja fiilistellä kaikkea näkemäänsä. Ja ehdottomasti suunnitella jo seuraavaa reissua!

Annu

Lontoon-terveisin Annu Kaaresta

Save

Save

Save

Save

Comments are closed.

Meistä

Ekasalongit on 70-luvulta asti toiminut parturi-kampaamoyritys, jonka kantavana ajatuksena on korkealaatuiseen palveluun ja käsityöhön perustuva parturi- ja kampaamotyö sekä asiantunteva tuoteneuvonta kaiken ikäisille - “vauvasta vaariin”.

Ekasalongit @ Instagram
Ekasalongit Kaari

Kantelettarentie 1
00420 Helsinki

(09) 539402
kaari@ekasalongit.fi

Aukioloajat
Ma - Pe 08.00 - 21.00
La 09.00 - 19.00 (2.6.2018 alk. 9.00 - 18.00)
Su 11.00 - 18.00

Ekasalongit Viikki

Viikintori 3
00790 Helsinki

(09) 2223 360
viikki@ekasalongit.fi

Aukioloajat
Ma - Pe 09.00 - 20.00
La 09.00 - 17.00
Su 12.00 - 18.00 (kesäsunnuntait suljettu 24.6. - 29.7.2018)

Ekasalongit Hansasilta

Hansakuja 4-5
00930 Helsinki

(09) 3233038
hansasilta@ekasalongit.fi

Aukioloajat
Ma - To 09.00 -19.00
Pe 09.00 - 18.00
La 09.00 - 15.00

Union of Ekasalongit

Unioninkatu 32
00100 Helsinki

+358 50 400 6939
info@unionof.fi

Aukioloajat
Ma - Pe 08.00 - 18.00
La 10.00 - 16.00
Su Suljettu

Kesäaukioloajat ajalla 16.6. - 4.8.2018:

Ma - Pe 09.00 - 17.00
La suljettu
Su Suljettu