Ekasalongit

Ekasalongit Parturi-kampaamo, Helsinki

Ensivaikutelma voi pettää – Oscar-gaala 2016

Ei säväytä, ei yllätä. Siinä ensimmäinen ajatus, kun 88. Oscar-gaala näin hiusnäkökulmasta oli kahlattu läpi.
Ensivaikutelma oli se, että naisten hiuksissa punaisella matolla oli tasan kaksi pääsuuntausta: hiukset tiukasti taaksepäin kiinni joko jakauksella tai ilman, tai hiukset auki, suurilla glamour-laineilla. Miesten hiukset harvoin säväyttävät erikoisuudellaan, muutama joukosta erottautuva onneksi aina mahtuu mukaan.

pitkät auki kollaasi

Tiukka kollaasi

Onneksi ensivaikutelmakin voi pettää. Tarkempi katselu osoitti, että ihan niin yksioikoisia kampaukset eivät kuitenkaan olleet. Kun kampauksia katseli eri kulmista, huomasi mielenkiintoisia, taidokkaita yksityiskohtia, jotka erottivat nuo tiukat keskipääjakaukset toisistaan.

oscarsrooneymara1

Brie larson

“Nuoltujen” nutturoiden takaa löytyikin esimerkiksi taidokkaita lettejä, mielenkiintoisia jakauksia ja erilaisia solmuja. Kampaukset olivat tarkkaan mietittyjä, mielenkiintoisia yksityiskohtia sisältäviä. Vaativia, taidokkaita hiustenleikkauksia oli naisten hiuksista vaikea hakea, mutta upeita kampauksia kyllä löytyi.

Laineita, lettejä, poninhäntiä

Mitä olisikaan Oscarit ilman tyypillisiä glamour-laineita. Nuo romanttiset laineet tuntuvat pysyvän tiukasti punaisella matolla vuodesta toiseen. Tänä vuonna Hollywood-laineet oli kampaustyylikseen valinnut jopa Lady Gaga, joka loisti marilynmaisella kampauksellaan.

Lady Gaga

Letit ja punokset ovat pitäneet edelleen pintansa kampauksissa. Tänä vuonna erilaisia letityksiä näkyi esimerkiksi Olivia Wilden, Tina Feyn ja Chrissy Teigenin kampauksissa.

Poninhäntia tai osittain kiinni olevia hiuksia oli paljon, mutta selkeät poninhännät olivat siirtyneet takaraivolta alemmaksi niskaan. Poninhännässä edustivat mm. Sofia Vergara ja Alicia Vikander.

Pirteän poikkeuksen sekä hiusten värin että mallin puolesta teki brittiläinen muotisuunnittelija Sandy Powell, jonka hiukset olivat kuin tribuutti David Bowielle. Onneksi niin perinteisessä gaalassa nähdään myös hänenlaisiaan piristysruiskeita.

Sandy Powell

Entä puvut?

New York Times jaotteli gaalan asujen suurimmat trendit viiteen eri kategoriaan. Ensimmäinen oli klassinen (ja vähemmän-klassinen) musta, jollaisia nähtiinkin esimerkiksi Kate Winsletillä, Jennifer Lawrencella ja Jennifer Garnerilla.

Mielenkiintoinen valkoinen -kategoriasta löytyi hempeää pitsiä kuten Rooney Maralla, avonaista kaula-aukkoa ja laskoksia kuten Olivia Wilden Valentino-unelmassa, sekä pettämätöntä modernia tyyliä, kuten Lady Gagalla Brandon Maxwellin luomuksessa.

puvut

Häikäisevät metallivärit loistivat joko kultaa kuten Margot Robbiella, upeaa vihreätä kuten Saoirse Ronanilla Calvin Clein Collectionin puvussa ja sini-punertavaa kuten Naomi Wattsilla.

Unohtaa ei sovi ensi kesän kauniita pastelleja – keltaista, vaaleanpunaista, mintunvihreää. Pastelliin olivat pukeutuneet esimerkiksi Kate Blanchett, Alicia Wikander sekä Emily Blunt.

Viides kategoria New York Timesin mukaan olivat ns. villit kortit, jotka poikkesivat muista pääsuunnista. Villin kortin edustajia olivat mm. Charlotte Rampling Armani Privén suorassa, pitkähihaisessa puvussa, sekä Chrissy Teigen ihonmyötäisessä Marchesan pitsipuvussa, jossa punaiset kukkaköynnökset matelivat pitkin pukua.

Mitä uutta miehillä?

Mitään maata mullistavaa ja uutta ei miesten hiusmuodissa nähty tänäkään vuonna. Jos hiuksista hakee jotakin yhtenäistä linjaa, lyhyet, sliipatut, kiiltoa antavalla pomadalla tai geelillä taaksepäin kammatut mallit olivat suosittuja. Partamuotikaan ei ole hiipumassa, vaan partoja nähtiin punaisella matolla kiitettävän paljon.

Leo diCaprio

Miehet

Iloinen poikkeus perinteiseen miesten tiukkaan, lyhyeen hiusmalliin oli kanadalaisella laulajalla, lauluntekijällä The Weekndillä.

The Weeknd

Oscar-gaala 2016:

Paras elokuva – Spotlight
Paras miesnäyttelijä – Leonardo di Caprio
Paras naisnäyttelijä – Brie Larson
Paras sivuosamiesnäyttelijä – Mark Rylance
Paras sivuosanaisnäyttelijä – Alicia Vikander
Paras maskeeraus ja hiukset – Mad Max: Fury Road

Lisätietoa Oscareista: www.oscars.org

Kuvat: Glamour.com, InStyle.com

Comments are closed.

Meistä

Ekasalongit on 70-luvulta asti toiminut parturi-kampaamoyritys, jonka kantavana ajatuksena on korkealaatuiseen palveluun ja käsityöhön perustuva parturi- ja kampaamotyö sekä asiantunteva tuoteneuvonta kaiken ikäisille - “vauvasta vaariin”.

Ekasalongit @ Instagram
Ekasalongit Kaari

Kantelettarentie 1
00420 Helsinki

(09) 539402
kaari@ekasalongit.fi

Aukioloajat
Ma - Pe 08.00 - 21.00
La 09.00 - 19.00 (2.6.2018 alk. 9.00 - 18.00)
Su 11.00 - 18.00

Ekasalongit Viikki

Viikintori 3
00790 Helsinki

(09) 2223 360
viikki@ekasalongit.fi

Aukioloajat
Ma - Pe 09.00 - 20.00
La 09.00 - 17.00
Su 12.00 - 18.00 (kesäsunnuntait suljettu 24.6. - 29.7.2018)

Ekasalongit Hansasilta

Hansakuja 4-5
00930 Helsinki

(09) 3233038
hansasilta@ekasalongit.fi

Aukioloajat
Ma - To 09.00 -19.00
Pe 09.00 - 18.00
La 09.00 - 15.00

Union of Ekasalongit

Unioninkatu 32
00100 Helsinki

+358 50 400 6939
info@unionof.fi

Aukioloajat
Ma - Pe 08.00 - 18.00
La 10.00 - 16.00
Su Suljettu

Kesäaukioloajat ajalla 16.6. - 4.8.2018:

Ma - Pe 09.00 - 17.00
La suljettu
Su Suljettu